OČAJNIČKI POTEZ PORODICE ŠUMAHER: Tužno je da ovo moraju da urade
Korina Šumamer, Foto: EPA/Sacha Steinbach

STRAŠNO

OČAJNIČKI POTEZ PORODICE ŠUMAHER: Tužno je da ovo moraju da urade

Teški dani za slavnu porodicu

Objavljeno:

Agonija porodice Šumaher se nastavlja. Sedmostruki šampion Formule 1 je doživeo nesreću na skijanju pre više od 10 godina, a od tada se jako malo zna o njegovom zdravstvenom stanju.

Ipak, zna se da je ono ozbiljno, a najnovije informacije govore u prilog tome.

Naime, porodica slavnog vozača je donela tešku odluku da na aukciji proda satove iz lične kolekcije legende Formule 1.

Dva najistaknutija predmeta na aukciji su pokloni bivšeg šefa Ferarija Žana Toda, bliskog porodičnog prijatelja, koji je naručio satove baš za velikog Šumija i radi se o unikatima.

Njegova supruga Korina je preduzela korak da proda neke od Šumaherovih ličnih stvari. Osam satova nabavljenih tokom njegove karijere u F1 biće prodati 13. maja u Ženevi, a posao je poveren čuvenoj aukcijskoj kući “Kristi”. Očekuje se da će se prodajom zaraditi između četiri i pet miliona dolara, a to je novac koji je potreban porodici kako bi se nastavilo sa skupim lečenjem.

Korina i Mihael Šumaher
Korina i Mihael Šumaherfoto: EPA/J.L.Cereijido

- “Kristi” se iskreno zahvaljuje porodici Šumaher na poverenju i njihovoj želji da podele ova remek-dela sa drugim strastvenim kolekcionarima širom sveta. Ponosni smo što predstavljamo ove jedinstvene satove koji pripadaju jednoj od najslavnijih legendi Formule 1. Izuzetan trenutak, kako za ljubitelje satove tako i za fanove F1 - saopštili su iz “Kristija”.

Najskuplji od satova je jedinstveni model “FP Journe Vagabondage 1”. Očekuje se da će da dostigne cenu između 1,7 i 3,4 miliona dolara, bio je to božićni poklon od Toda koji je na taj način proslavio Šumaherovo sedmu titulu osvojenu 2004. Sat sadrži amblem Ferarija, dizajn Šumaherove kacige, simbole koji predstavljaju njegovih sedam titula i ugraviranu poruku: "Božić 2004. - Žan Tod za mog prijatelja Mihaela Šumahera".

Prodaje se i istorijski važan, izuzetno redak i veoma atraktivan sat “Rolex Daytona” od 14-karatnog zlata koji je Šumaheru poklonio njegov dugogodišnji menadžer Vili Veber. Procenjuje se da će biti prodat za oko 800 hiljada dolara.

Bonus video:

00:15

ZA NJEGA PREPREKE NE POSTOJE Lazar jedva hoda, a najbolji je u košarci: Studira i trči maraton OVO JE NJEGOVA FORMULA ZA USPEH

(Espreso sport/Sportal/A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.